OM OSS

Våffelbruket AB är grundat med den enkla idén att leverera världens roligaste våffelupplevelse med det största utbudet av våfflor tillsammans med tillbehör.


Runt åt 1550, grundades Sveriges första kronobruk, just på samma plats som Våffelbruket 470 år senare skulle etablera sitt första våffelbruk. En kittlande tanke, att järnet som bröts i trakterna, smiddes i bruket under förhållanden vi idag har svårt att ens föreställa oss ändå finns kvar. Med vår kärlek till järnet, som närt dessa trakter genom århundraden och med järnet i våra gener så är det med stolthet och ödmjukhet vi väljer att sprida glädje, kärlek och upplevelser med våfflor gräddade i järn.

Våfflan är känd genom historien sedan 800-talet och har sitt ursprung i Grekland. Då gick våfflan under namnet obelius. Den fångades upp tidigt i nuvarande Belgien under namnet “moule à oublie”. Första dokumenterade receptet lyder “Vispa några ägg i en skål, krydda med salt och tillsätt vin. Kasta i lite mjöl och blanda. Fyll sedan ett järn åt gången med så mycket smet som en skiva ost är stor. Stäng sedan järnet och grädda.”


Sedan dess har mycket hänt med våfflan, idag finns 1000-tals olika varianter av våfflor och våfflan äts i alla jordens hörn. 

Scroll to Top